9 laatste belangrijke dingen voor zaterdag — Stadsfestival Hilversum

9 laatste belangrijke dingen voor zaterdag

Overmorgen is het zover, de eerste editie van Stadsfestival Hilversum. En jij bent erbij! We hopen dat je er net zoveel zin in hebt als wij.

Hieronder vind je de 9 laatste belangrijke dingen voor zaterdag, zodat je goed voorbereid bent. Heb je nog een andere vraag? Check dan eerst de FAQ op onze site. Staat jouw vraag daar ook niet tussen? Stuur dan een mailtje of stel je vraag op onze socials.

1. Tijden ⏰
Het festivalterrein is geopend vanaf 13.00 uur, dan begint ook de eerste dj in de Social Club. De eerste artiest op de main stage begint om 14.00 uur. Racoon speelt zijn laatste noot om middernacht. Hierna is er nog een half uur muziek in de Social Club. De bar gaat kort hierna dicht, en daarna wordt het terrein afgesloten. Let alsjeblieft op onze buren bij het verlaten van het terrein! Op onze website vind je het complete tijdschema

2. Tickets kwijt?
Ben je je tickets kwijt? Geen probleem! Stuur ze opnieuw naar jezelf via deze link en het komt helemaal goed. Je ticket mag je uitprinten, maar je kan ‘m ook gewoon op je telefoon laten zien.

3. Bereikbaarheid
De ingang van het festivalterrein ligt aan de kant van de Groest, naast Mout. We adviseren om zoveel mogelijk te voet of op de fiets te komen. Kom je op de fiets? Parkeer deze dan bij het station, voor de Vorstin of bij de Onze Lieve Vrouwekerk. Fietsen die ‘wild’ worden geparkeerd rondom het terrein worden verwijderd omdat ze de noodroutes belemmeren. 

Kom je van verder? Neem dan de trein! Station Hilversum ligt op 3 minuten lopen van de ingang van het festival. Mocht je toch met de auto moeten komen, kun je parkeren in één van de parkeergarages in het centrum. 

4. Het weer
Het lijkt erop dat de eerste editie van het Stadsfestival een hele zomerse wordt! Zoals het er nu naar uitziet, kan het op het warmste moment van de dag rond de 30 graden worden. Aan het begin en het eind van de dag is het een stukje koeler. We zijn natuurlijk blij met het mooie weer, maar het is belangrijk om goed te smeren, voldoende te hydrateren en af en toe de schaduw op te zoeken.

We hebben het KWF gevraagd om met een ‘smeerteam’ langs te komen (neem vooral ook zelf een tubetje zonnebrand mee!). Op het terrein staan twee stretchtenten waar schaduw op te zoeken is. Daarnaast maken we water beschikbaar voor de helft van de prijs. Voor een half muntje heb je 0,5 liter water. Het water uit de kranen bij de toiletten is géén drinkwater. Dit water kan stil hebben gestaan en het is daarom niet te garanderen dat dit schoon is. Je kan je hier natuurlijk wel mee opfrissen/koelen.

We hebben daarnaast gekeken of we de fonteinen op het marktplein in de middag aan kunnen zetten, maar ook dit is geen schoon drinkwater en zou daarnaast kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties qua gladheid.

Naast zonnebrand is een pet of ander hoofddeksel ook aan te raden. Op naar een mooie en zomerse eerste editie!

5. Munten
Je betaalt op het Stadsfestival met munten. Deze zijn per 3 verkrijgbaar bij de muntenkassa’s (check hier de plattegrond!) en kosten €10 per 3 munten. Betalen kan met pin en cash. Munten kunnen niet worden ingewisseld voor geld en zijn alleen geldig tijdens Stadsfestival Hilversum 2023.

6. Terrein op en af ‍♀️
Vanaf de aankondiging van het festival communiceerden we een ‘binnen = binnen’ beleid. We hebben gezien de verwachte temperaturen in de middag dit beleid herzien en besloten dat je tot 17:00 uur het terrein af en weer op mag. Zo kun je als je favoriete artiest aan het begin van de middag speelt, daarna eventueel nog even uit de zon om voor 17:00 uur weer terug te komen. Heb je kids die je op een later moment nog naar huis wilt brengen om daarna terug te komen? Meld je dan bij de entree, dan maakt de beveiliging een uitzondering voor je.

7. Toilet
Er is één toiletruimte op het terrein, welke gedurende de hele dag wordt schoongemaakt door ons personeel. Wij zorgen voor voldoende toiletpapier en een fris toilet. In de avond, nadat de markt rondom het festivalterrein is afgebroken, creëren we extra toiletruimte op de parkeerterreinen rondom het marktplein. Het toiletgebruik is gratis!

8. Gehoor
Let op je oren! Langere tijd vooraan bij een podium staan zonder oordoppen kan piepende oren opleveren, en dat is niet wat je wilt. We adviseren iedereen om oordoppen te dragen. Neem ze zelf mee of scoor ze bij onze kassa voor 50 cent. Kijk voor meer info op ilovemyears.nl.

9. Geniet!
Misschien wel het belangrijkste… geniet, heb veel plezier en wees lief voor elkaar! Wij kijken er enorm naar uit. We werken er al maanden dag in dag uit keihard aan om iets moois neer te gaan zetten en we zijn dan ook blij dat jullie het idee zo omarmen en erbij zijn! Dank daarvoor en tot zaterdag in het zonnetje op het marktplein!