Veelgestelde vragen — Stadsfestival Hilversum

Informatie

Veelgestelde vragen

De antwoorden op de meest gestelde vragen, hebben we hieronder voor jullie op een rijtje gezet. Zit je vraag er niet tussen? Mail ons gerust op info@stadsfestivalhilversum.nl of stel je vraag via Facebook of Instagram

๐ŸŽถ Algemeen

โ“ Wat is Stadsfestival Hilversum?

Stadsfestival Hilversum is een muziekfestival op het marktplein van Hilversum. Je ziet de tofste artiesten van eigen bodem. Samen met je vrienden, familie, in je eigen regio! ๐Ÿ˜„

Nieuwsgierig? Zo zag de eerste editie er ongeveer uit: bekijk aftermovie 2023.

๐Ÿ“ Waar is het festival?

Stadsfestival Hilversum vindt plaats op het marktplein van Hilversum. ๐Ÿ“

โฑ Wat zijn de openingstijden en wat is het tijdschema?

Het festivalterrein is geopend vanaf 13.00 uur en even na middernacht klinkt de laatste noot en sluiten we het terrein rustig af. Let alsjeblieft op onze buren bij het verlaten van het terrein!

Klik hier voor het complete tijdschema.

โœ… Is er een minimumleeftijd?

Wij hanteren gรฉรฉn minimumleeftijd, iedereen is welkom! Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene. Voor kinderen van 12 t/m 17 jaar geldt een gereduceerd jeugdtarief.

๐ŸŽซ Tickets

๐ŸŽŸ Waar kan ik tickets kopen?

De kaartverkoop is gestart! Onze website is het enige officiรซle verkoopkanaal van tickets. We werken samen met onze ticketpartner Paylogic. Let op: alle tickets worden gescand bij de entree. Zorg dus dat je een geldig toegangsbewijs hebt. Zonder toegangsbewijs kom je er niet in. ๐ŸŽŸ

๐Ÿ’ธ Wat kosten tickets?

Reguliere tickets kosten โ‚ฌ35 (volwassenen) en โ‚ฌ30 (jeugd).

De ‘super early bird’ tickets die voor โ‚ฌ25 (volwassenen) en โ‚ฌ20 (jeugd) beschikbaar waren zijn uitverkocht.

Kinderen onder de 12 hebben net als afgelopen editie gratis toegang.

Genoemde prijzen zijn exclusief โ‚ฌ3 servicekosten.

๐Ÿ†˜ Help! Ik heb online een kaartje gekocht, en kan hem niet terug vinden!

Geen paniek. Je kan tickets opnieuw naar jezelf versturen, zo vaak je wil. Lukt het niet? Dan heb je misschien een verkeerd e-mail adres ingevuld. Neem in dat geval even contact op met de klantenservice van Paylogic. Alle info vind je hier.

๐Ÿšฒ Bereikbaarheid

๐Ÿ“ Waar is het festival?

Stadsfestival Hilversum vindt plaats op het marktplein van Hilversum. ๐Ÿ“

๐Ÿฆผ Is het Stadsfestival toegankelijk met mijn rolstoel of handicap?

Het festivalterrein is goed begaanbaar voor mensen in een rolstoel. Er is een invalidetoilet op het terrein aanwezig. ๐Ÿฆผ

๐Ÿšฒ Zal ik op de fiets komen?

Ja! Goed idee. ๐Ÿšฒ Of nog beter: kom lopend. ๐Ÿšถ๐Ÿฝโ€โ™€๏ธ We verwachten dat er veel mensen op de fiets zullen komen. Je kunt fiets het best parkeren in een fietsenstalling bij het station.

๐Ÿš— Waar kan ik mijn auto parkeren?

Vooropgesteld raden wij iedereen aan om de auto thuis te laten. โŒ Kom lekker op de fiets, lopend of pak het ov. Mocht je met de auto moeten komen, parkeer dan in รฉรฉn van de parkeergarages in het centrum.

๐Ÿš‰ Ik kom van ver, is het festival goed te bereiken met het ov?

Ja! Het marktplein ligt op 3 minuten lopen van station Hilversum. Raadpleeg ns.nl of 9292.nl voor actuele reisinfo. ๐Ÿš‰

๐Ÿ’ƒ๐Ÿผ Overig

๐Ÿ˜ Stadsfestival? Hilversum is toch een dorp?

Misschien wel de meest gestelde vraag. ๐Ÿ˜‰ Hilversum is een stad รฉn een dorp! Als je naar de geschiedenis kijkt is Hilversum een dorp. Maar volgens de moderne betekenis van een stad is Hilversum een stad. Meer weten? Klik hier!

โ†ฉ๏ธ Kan ik tussentijds het terrein verlaten?

Het is net als bij veel andere festivals niet mogelijk om van het terrein op- en af te gaan. Een uitzondering maken we voor mensen die hun kids naar huis willen brengen om later weer terug te komen. Meld je dan bij de in- en uitgang, daar wordt het allemaal geregeld.

We verwachten weer veel bezoekers en als iedereen continue uit- en in kan lopen wordt het een chaos bij de entree en hebben onze beveiligers daar hun handen vol aan. Bovendien is het voor de sfeer niet bevordelijk als een deel van het publiek gedurende de dag het festivalterrein verlaat.

๐ŸŽธ Is de line-up al bekend?

Ja! Suzan & Freek, RONDร‰, La Fuente, Daredevils en Seb Adams staan op de Main Stage. Daarnaast hebben we dit jaar een nieuwe Tribute Stage met de beste tributeacts die de hits van o.a. ABBA, Hazes, Doe Maar, Cleerence Clearwater Revival en Mumford & Sons zullen spelen! Klik hier voor alle info over de line-up.

โ˜‚๏ธ Ik denk dat het misschien gaat regenen. Mag ik mijn paraplu meenemen?

Natuurlijk gaan wij er vanuit dat het hรฉรฉrlijk weer is op zaterdag 29 juni. ๐ŸŒž Twijfel je toch, en wil je zeker zijn dat je geen bui over je heen krijgt? Neem dan even een poncho mee. Een paraplu moet je inleveren bij de entree: het is gevaarlijk รฉn vervelend voor mensen die achter je staan en van een band willen genieten.

๐Ÿšป Zijn de toiletten een beetje netjes bij jullie?

Er is 1 grote toiletruimte op het terrein, welke gedurende de hele dag worden schoongemaakt door ons personeel. Wij zorgen voor voldoende toiletpapier en een fris toilet. In de avond, nadat de markt rondom het festivalterrein is afgebroken, creรซren we extra toiletruimte. Het toiletgebruik is gratis! ๐Ÿšป

๐Ÿฉป Mag ik mijn medicatie meenemen?

Wanneer je medicatie voor gezondheidsproblemen nodig hebt, meld dit dan bij de beveiliging bij de ingang. Indien nodig zal iemand van de EHBO het geneesmiddel controleren of in bewaring nemen. In bijna alle gevallen wordt het toegestaan om de medicijnen (met originele verpakking of recept) mee te nemen op het terrein.

๐Ÿช™ Moet ik munten kopen? En kan ik deze pinnen?

Op het festivalterrein zijn muntenkassa’s waar je met contant geld kan betalen en met de PIN. Munten worden gebruikt om consumpties te kopen, zowel eten als drinken. Munten kunnen niet worden ingewisseld voor geld en zijn alleen geldig tijdens Stadsfestival Hilversum 2024.

๐Ÿฅ– Mag ik eten en drinken meenemen?

Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te brengen, dit om de simpele reden dat het verkocht wordt op het terrein. Over babyvoeding of voeding in verband met een aantoonbare allergie, doen we uiteraard niet moeilijk. Geef dit even aan bij de beveiliging of onze EHBO.ย 

โŒ Mag ik drugs meenemen?

Nee. Drugs zijn niet toegestaan op het terrein. De beveiliging heeft het recht dit af te pakken, of je (bij hogere hoeveelheden) over te dragen aan de politie.

๐Ÿน Wat is er te eten en te drinken op het festivalterrein?

We hebben een ruim assortiment aan diverse eet- en drinkmogelijkheden. ๐Ÿป๐Ÿ”

๐Ÿค Wie organiseert Stadsfestival Hilversum?

Het Stadsfestival wordt georganiseerd door initiatiefnemer Jochem Winterwerp, in samenwerking met poppodium Vorstin.